Skip to content

About

Sambo Rotterdam is een toonaangevende sportschool die gespecialiseerd is in het beoefenen van sambo en combat sambo. Onze lessen zijn ontworpen om een breed scala aan vechtsportdisciplines te omvatten, waaronder MMA, sambo, combat sambo en Georgisch worstelen (chidaoba). Bij ons kun je terecht voor hoogwaardige trainingen en begeleiding, waarbij de nadruk ligt op technische vaardigheden, fysieke kracht en mentale weerbaarheid. Of je nu een beginner bent die zijn eerste stappen wil zetten in de wereld van vechtsporten, of een ervaren vechtsporter die zijn vaardigheden wil verbeteren, bij Sambo Rotterdam bieden we een stimulerende en uitdagende omgeving om je doelen te bereiken.

History of sambo / georgian wrestling

Sambo is een vechtsport die in de vroege jaren 1920 in de Sovjet-Unie werd ontwikkeld. Het woord “sambo” is een afkorting van “SAMozashchita Bez Oruzhiya”, wat zich vertaalt naar “zelfverdediging zonder wapens”. Het werd oorspronkelijk ontworpen als een systeem voor militaire en hand-to-hand combat training.

 

Combat sambo is een evolutie van het traditionele sambo en is ontstaan in de jaren 1960. Het is ontwikkeld als een militaire vechtsport en omvat technieken uit verschillende vechtstijlen, zoals judo, worstelen, boksen en karate. Combat sambo legt de nadruk op effectieve zelfverdediging en het uitschakelen van tegenstanders in gevechtssituaties.

 

Georgisch worstelen, ook bekend als chidaoba, is een traditionele worstelstijl uit Georgië. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en is diep geworteld in de Georgische cultuur. Chidaoba-wedstrijden worden gehouden op een ronde mat genaamd “Lelo” en vereisen kracht, techniek en strategie. Het worstelen staat bekend om zijn spectaculaire manoeuvres en deelname aan het behoud van de Georgische tradities.

 

Sambo, combat sambo en Georgisch worstelen hebben elk een unieke geschiedenis en achtergrond, maar delen gemeenschappelijke elementen van vechtsport en zelfverdediging. Deze disciplines hebben zich ontwikkeld tot populaire sporten en blijven groeien in populariteit over de hele wereld.

Book FREE Trial